Prognóza výberu dane z pridanej hodnoty - Válek, Juraj, 1981-
V súčasnosti sa spracováva Návrh Stratégie hospodárskej politiky Slovenskej republiky Slovensko 2020+. V oblasti daňovej politiky sa spomínajú priority boj proti daňovým únikom na DPH a vyššie zdanenie majetku. Podľa aktuálnej štúdie Európskej komisie, pod názvom Study to quantify and analyse the VAT Gap in the EU-27 Member States, mala Slovenská republika v roku 2011 štvrtú najvyššiu daňovú medzeru z teoretickej daňovej povinnosti spomedzi krajín EÚ.