Aspects of the process of new product development - Pružinský, Michal, 1952-
Podnik v trhovej ekonomike je v neustálej konfrontácii s konkurenciou. Je nútený zdokonaľovať predovšetkým svoje vnútorné procesy a reagovať na nové situácie novými funkciami riadenia a najmä vedenia, inšpirujúce zamestnancov podniku k odhaľovaniu skrytých alebo perspektívnych výhod v podnikateľských aktivitách, ktoré majú priniesť ekonomický efekt. Súčasne ale zohľadňuje výsledky marketingových aktivít a analýz, bez ktorých by nebolo možné orientovať sa v zložitých procesoch smerovania zákazníckych preferencií a budovania trhových segmentov.