Zahraničné pobočky pália aj Britov - Kláseková, Martina
Britská centrálna banka sa rozhodla riešiť problém, na ktorý už dlhšie upozorňuje aj slovenský bankový regulátor. Zahraničné pobočky bánk v krajine považujú Briti za riziko a chcú ich usmerniť. Ak budú chcieť zahraničné finančné domy na ostrovoch pôsobiť, podľa návrhu britského regulátora to budú môcť robiť len cez dcérsku banku, nie prostredníctvom pobočky. Na Slovensku je veľká väčšina bánk v rukách zahraničných vlastníkov z EÚ. NBS má obavu, že využijú možnosť pôsobiť tu len ako pobočky. Uvedomuje si riziká, ktoré by boli citeľné, ak by tak urobili banky s významným trhovým podielom.