Málo známá Úmluva CMNI o přepravě zboží po vodě - Lojda, Jiří
Dohovor CMNI (niekedy uvádzaný ako Budapeštiansky dohovor) o zmluve o preprave tovarov po vnútrozemských vodných cestách, ktorý nadobudol účinnosť 1. apríla 2005. Použitie Dohovoru CMNI. Prepravný dokument. Zodpovednosť prepravcu. Vymedzenie časového úseku zodpovednosti prepravcu. Náhrada škody.