Špecifiká výberu expatriotov - Bašistová, Alena
Problematika výberu zamestnancov na výkon práce v zahraničí v pozícii expatriotov. Nevyhnutnosť uplatnenia špecifického prístupu v porovnaní so štandardným prístupom k výberovému procesu, predovšetkým s ohľadom na vstup do kultúrne diverzného prostredia. Význam zohľadnenia kultúrnej adaptability manažéra a jeho rodiny posilnenej predchádzajúcou prípravou na zahraničné vyslanie.