Úroveň vysokoškolsky vzdelaného obyvateľstva v podmienkach Slovenskej republiky a ekonomické podmienky rozvoja vzdelanosti vo vzťahu k ostatným krajinám OECD - Novotný, Oskar
Komparácia vzdelanostnej štruktúry krajín OECD v rokoch 1998-2009. Komparácia úrovne ekonomických podmienok na podporu vysokoškolského vzdelávania v krajinách OECD v rokoch 2000-2008. Verejné zdroje, súkromné zdroje na vytváranie ekonomických podmienok podpory. Pozícia SR vo vzdelanostnej štruktúre voči ostatným krajinám OECD. Pozícia SR v zmenených ekonomických podmienkach na podporu vysokoškolského vzdelávania z verejných a súkromných zdrojov v krajinách OECD v roku 2008 oproti roku 2000. Komparácia percenta študujúcich na 3. stupni vzdelávania obyvateľstva v 25-tich členských krajinách OECD.