Národná učebnica ako nevyhnutný predpoklad cudzojazyčnej edukácie - Kvapil, Roman, 1971-
Koncepcia výučby cudzieho jazyka v Slovenskej republike. Učebnica ako predpoklad, nie dogma. Komparácia vo vyučovaní cudzích jazykov. Nové ponímanie komunikačnej metódy. Otázka používania monoligválnych alebo bilingválnych učebníc.