Obchodovanie s kvótami emisií skleníkových plynov - Bačišin, Vladimír
Obchodovanie s kvótami sa zaradzuje medzi trhové nástroje ekologickej politiky. Také nástroje ako zákazy a príkazy sú efektívne len pri ochrane pred krátkodobými ekologickými hrozbami. Kjótsky protokol je prvou globálnou dohodou o ochrane životného prostredia, ktorý je založený na trhovom mechanizme – mechanizme medzinárodného obchodovania kvótami na emisie skleníkových plynov. Pohľad na rôzne typy emisných kvót a obchodovanie s nimi.