Tovar z iného členského štátu EÚ v daňovom priznaní k DPH a v kontrolnom výkaze - Furmaník, Peter
Obstaranie tovaru od dodávateľa z iného členského štátu EÚ je v súčasnosti bežným druhom obchodu. Zdaňovanie daňou z pridanej hodnoty prebieha spôsobom samozdanenia a prípadného následného odpočítania DPH slovenským nadobúdateľom tovaru. Vzhľadom na komplikovanosť pravidiel je v niektorých situáciách zdanenie nadobudnutia a odpočítanie DPH nutné uviesť v daňových priznaniach k DPH za rôzne zdaňovacie obdobia. Odlišným spôsobom sa nadobudnutie tovaru uvádza zároveň aj v novom kontrolnom výkaze.