Pôsobnosť prezidenta v parlamentnej forme vlády - Nikodým, Dušan
Pohľad na jednotlivé republikové formy vlády, ktoré ovplyvňujú postavenie prezidenta. Prezidentský systém typický pre Spojené štáty americké. Právomoci prezidenta Slovenskej republiky.