Current Issues of Multilateral Processes in Mountain Territories - Černota, Mikuláš, 1979-
Základné charakteristiky cezhraničných iniciatív v horských oblastiach. Cezhraničná spolupráca na základe podobnosti horských oblastí môže byť iniciovaná zhora multilaterálnymi konvenciami alebo regionálnymi dohodami alebo zdola prostredníctvom vzájomných vzťahov obyvateľov jednotlivých geografických celkov.