Aktuálne trendy vývoja svetovej ekonomiky - Draková, Silvia
Identifikácia a objasnenie vybraných aktuálnych (od začiatku 21. storočia do súčasnosti) trendov vývoja svetovej ekonomiky v kontexte globalizácie a v nej prebiehajúcich procesov, poukázanie na zmeny, ktoré sa vo svetovej ekonomike v súčasnosti odohrávajú, naznačenie perspektívy jej ďalšieho vývoja a načrtnutie rizík, ktoré tieto perspektívy podstatným spôsobom ovplyvňujú.