Metodické pozadie globálnych indexov národnej konkurencieschopnosti - Dudáš, Tomáš, 1976-
Vybrané definície národnej konkurencieschopnosti. Bližší pohľad na dve najznámejšie globálne indexy národnej konkurencieschopnosti – Global Competitiveness Index a World Competitiveness Index. Príspevok poskytuje detailný obraz ich metodiky a ukazuje, či majú vlády jednotlivých štátov reálnu možnosť ovplyvniť ukazovatele týchto indexov.