Menová politika suverénnej krajiny a jej riziká - Hocman, František, 1983-
Menová politika na dosiahnutie svojich cieľov využíva priame a nepriame nástroje. Vnútorné ekonomické procesy môžu zmariť politiku jednotlivých vládnych strán konverziou veľkých objemov zahraničnej meny a jej použitím na domácu investíciu, pracovnými reštrikciami, ktoré spôsobia odlev domácich pracovníkov do zahraničia, alebo operáciami centrálnej banky na vyrovnávanie menových disproporcií.