Pandia diplomacia - panda veľká ako zdrojový prostriedok mäkkej sily zahraničnej politiky a diplomacie Čínskej ľudovej republiky - Mattoš, Boris, 1977-
Pandia diplomacia je pojem označujúci snahu o približovanie ČĽR s inými štátmi, prostredníctvom diplomatických darov, ktoré reprezentuje panda veľká. Diplomacia je do veľkej miery založená na tradíciách a symboloch. Pandy sa v spojitosti s ich využívaním v rámci bilaterálnych diplomatických a obchodných vzťahov a politickej spolupráce Čínskej ľudovej republiky s inými krajinami zaradili medzi symboly v oblasti diplomacie a medzinárodných vzťahov.