Vyhliadky globalizácie na Blízkom východe (Globalizácia a medzinárodná politika na Blízkom východe) - Sorby, Karol R.
Podľa západných odborníkov globalizácia, napriek všetkým úskaliam, môže poskytnúť cestu z neradostnej prítomnosti, na ktorú poukazujú ekonomické rozbory. Globalizácia by mohla byť križovatkou možnosti pre región Blízkeho východu presadzovaním posilňovania úlohy jednotlivca v spoločnosti a integrácie žien. Teoretická analýza globalizácie a jej dopad na spoločnosti na Blízkom a Strednom východe.