Innovation strategy of EU27 countries - Beslerová, Stela
V súčasnosti si podnikateľské subjekty uvedomujú význam inovácií, vývoja a výskumu, ak si chcú udržať konkurencieschopnosť. Aj preto vynakladajú finančné prostriedky na vývoj a výskum. Rastúci trend vo vynakladaní výdavkov na vývoj a výskum prevláda u všetkých právnych foriem podnikateľských subjektov okrem štátnych podnikov. Zhodnotenie inovačnej výkonnosti Slovenska a krajín EÚ27. Zhrnutie súčasnej výkonnosti v meraných ukazovateľoch. Hodnotenie výdavkov na výskum a vývoj a regresná a korelačná analýza vybraných ukazovateľov.