Globalizácia a trendy vývoja svetovej ekonomiky - Draková, Silvia
Globalizácia svetovej ekonomiky. Prehľad všeobecných trendov prebiehajúcich počas súčasnej fázy globalizácie a konkrétnych trendov od roku 2000 do súčasnosti. Záverom príspevku je upozornenie na prebiehajúce podstatné zmeny štruktúry a mechanizmu fungovania svetovej ekonomiky.