Ako trhy chápu Slovensko v kontexte rizikovej prémie štátnych dlhopisov - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Nástrojmi merania rizika krajiny sú rozpätia trhového výnosu štátom vydaných cenných papierov a výnosu bezrizikového aktíva. Cieľom článku je špecifikovať tieto nástroje, poukázať na ich rozdiely a na základe týchto nástrojov zhodnotiť riziko Slovenska ako krajiny na základe dôvery trhu.