Medzinárodná migrácia, prisťahovalci a problémy spolužitia v Európe - Liďák, Ján
Migrácia obyvateľstva a s ňou súvisiace problémy. Ochrana práv menšín. Prejavy rasizmu, antisemitizmu, náboženskej neznášanlivosti. Radikálne zmeny v politickej socializácii v západnej Európe. Extrémne pravicové strany, ktoré preberajú voličskú základňu ľavicovým stranám. Problémy medzinárodnej migrácie a prisťahovalectva ako predmet politickej debaty, konfrontácie aj rozhodovacích procesov.