O sociálnom dialógu a možnostiach predĺženia pracovného života v Európe - Urbaniak, Boguslawa
Ekonomické dôsledky starnutia populácie Európy vedú politikov k prijatiu zákonov na predĺženie pracovného života. Táto tendencia sa stretá s nesúhlasom verejnosti. Odbory, zamestnávatelia a vlády v jednotlivých európskych štátoch sa k tomuto problému stavajú rôzne. Testovanie hypotézy, že v štátoch s rozdielnymi modelmi pracovnoprávnych vzťahov hrajú odbory vo vzťahu k otázke predĺženia pracovného života odlišné úlohy.