O pôsobení Ruskej federácie ako svetovej veľmoci pri vytváraní multipolarity v súčasných medzinárodných vzťahoch - Škvrnda, František
Chápanie svetovej veľmoci a multipolarity v súčasnej teórii medzinárodných vzťahov. Prístupy k periodizácii vývoja zahraničnej politiky a medzinárodných vzťahov RF a jej typologických personálnych súvislostí, s dôrazom na pôsobenie Vladimíra Putina. Vybrané historicko-sociologické, geopolitické, kultúrne a informačné aspekty a súvislosti pôsobenia RF ako svetovej veľmoci v súčasných medzinárodných vzťahoch.