Nová politika EU urychlí budování infrastruktury - Knížek, Martin
Európska komisia predstavila koncom minulého roka deväť hlavných infraštruktúrnych koridorov, ktoré budú fungovať ako dopravná tepna jednotného trhu EÚ a zmenia spojenie medzi východnou a západnou časťou Európy. Nové koridory zahrňujú najmenej tri druhy dopravy, tri členské štáty a dva cezhraničné úseky. Transeurópska dopravná sieť. Koridory hlavnej siete. Financovanie zo zdrojov EÚ.