Risk policy of external risk - Hocman, František, 1983-
Vnímanie politického rizika - definície, kategórie. Mikroriziko - finančné toky a obraty, makroriziko - vládne intervencie v oblastiach investícií a monetárnej politiky. Vojny, prevraty, nacionalizácia, devalvácia národnej meny, zmena ciel alebo daňových sadzieb. Príklady tvorby politického rizika a jeho dopady v histórii.