Zavádzanie dane z finančných transakcií - Nováčková, Daniela
Daňová politika EÚ. Právny základ finančných inštitúcií štátov Európskej únie. Charakteristické znaky daňovej politiky. Výška daňovej sadzby. Výnimky z právneho režimu. Posilnenie právomoci Európskej komisie. Dopady Smernice pre Slovenskú republiku.