Modelování provázanosti trhů potravin, biopaliv a fosilních paliv - Chrz, Štěpán
Energetická a potravinová bezpečnosť. Biopalivá ako obnoviteľný zdroj ekonomického rozvoja. Ekonomický aspekt biopalív. Vzťah závislosti cien biopalív od cien fosílnych palív. Napriek vzájomnej závislosti trhov skúmaných komodít sa nepotvrdzuje téza o nedostatku potravinových zdrojov a raste ich cien pri produkcii biopalív.