Írán: Tři modely pro analýzu jaderných motivací - Filipec, Ondřej
Bezpečnostný model a strategická reťazová reakcia. Bezpečnostné hrozby v prípade Iránu. Vyhodnotenie bezpečnostného modelu. Model domácej politiky. Vnútropolitický rámec. Rozdelenie ústavných právomocí v Iráne. Vyhodnotenie modelu vnútornej politiky. Normatívny model. Pôsobenie noriem v Iráne. Vyhodnotenie normatívneho modelu.