Genéza, súčasnosť a perspektívy špeciálnej a liečebnej pedagogiky - Kuberová, Helena
Vymedzenie špeciálnej a liečebnej pedagogiky. Špeciálna pedagogika sa vyprofilovala postupne pri vzdelávaní handicapovaných ľudí, zameriava sa na poradenstvo, rehabilitáciu, výchovu a vzdelávanie osôb so závažným poškodením zdravia.