Hrboľatá cesta do Európskej únie - Pressburg, Adrian Peter
Víťazstvo Srbskej pokrokovej strany v parlamentných voľbách. Hlásenie sa k proeurópskym hodnotám. Vstupné rozhovory medzi EÚ a Srbskom. Úzka spolupráca s Ruskom. Neuznanie Kosova. Cesta k tvrdým trhovým reformám otvorená.