Demografické trendy a trendy v sociálnom zabezpečení - Matiová, Danka
Sociálne zabezpečenie je jedným z najdôležitejších nástrojov sociálnej politiky štátu, prostredníctvom ktorého je zabezpečovaná sociálna stabilita, rovnováha a bezpečnosť občanov. Vplyv demografických trendov na sociálne poistenie, sociálnu podporu i sociálnu pomoc.