<The> Czech banking sector: two decades with the shuttle changes - Dubská, Drahomíra
Objasnenenie otázky ako mohol ostať český bankový sektor silný a stabilizovaný napriek vypuknutiu globálnej krízy. Popis praktického vymiznutia malých a stredných bánk v 90tych rokoch a vývoja veľkých bánk na modeli udržateľného rastu. Analýza okolností privatizovania v českej ekonomike. Vysvetlenie dôvodov vysokej ziskovosti a nízkej úrovne rizika v bankovom sektore v ČR v období 2001-2011.