Ku koncepcii makroregionálnych stratégií - Vranovská, Andrea
Koncepcia makroregionálnych stratégií Európskej komisie je dielom spoločného úsilia krajín EÚ reagovať na zhoršenie kvality životného prostredia. Pridaná hodnota makroregionálnych stratégií. Stratégia EÚ pre dunajský región - Dunajská stratégia.