Elektronické schránky obcí - Strapáč, Peter
Elektronizácia spoločnosti je celkovým fenoménom tejto doby a dostáva sa do popredia nie len v oblasti verejnej správy a územnej samosprávy, ale aj celkového spoločenského trendu a každodenného života. Elektronický registratúrny záznam sa dnes stáva najdôležitejším prvkom elektronickej komunikácie, o čom svedčí aj nárast tzv. elektronických sociálnych, komerčných a verejnoprávnych aktivít, pričom verejnosti sú dobre známe aktivity e-government, e-comerce, e-justice, e-healt a pod., ktoré so sebou prinášajú elektronizáciu spoločnosti a elektronickú komunikáciu a využívanie elektronických dokumentov, pri ktorých spravidla neexistuje ich listinný ekvivalent.