Manuál mzdovej účtovníčky povinnosti zamestnávateľa v súvislosti s poskytovaním mzdy od 1. januára 2014 - Gášpárová, Eva
Pracovnoprávne vzťahy medzi zamestnancami a zamestnávateľom. Registrácia zamestnávateľa. Povinnosti zamestnávateľa pri vzniku pracovnoprávneho vzťahu a oznamovacia a evidenčná povinnosť v priebehu trvania pracovnoprávneho vzťahu. Mzda. Preddavky na zdravotné poistenie. Poistné na povinné sociálne poistenie. Zdaňovanie príjmu zo závislej činnosti. Náhrada príjmu pri dačasnej pracovnej neschopnosti. Povinnosti zamestnávateľa pri skončení pracovnoprávneho vzťahu. Účtovanie miezd. Zánik zamestnávateľa.