Teória obmedzení pri zvyšovaní efektívnosti služieb - Barta, Michal
Príspevok detailne popisuje teóriu obmedzení – Theory of Constraints (TOC) v teoretickej rovine. TOC je novým prístupom k riadeniu a trvalému zlepšovaniu podniku tak, aby čo najlepšie dosahoval svoje ciele. Umožňuje spoločnostiam aj jednotlivcom vytvoriť svoje vlastné riešenia, ktoré odstránia problémy do tej doby považované za neriešiteľné. Teória obmedzenia vznikla v prostredí výrobného systému, ale je použiteľná všeobecne.