Climate change and european official statistics - Costantino, Cesare
EES (European statistical system) a jeho CCRS (climate change related statistics) - environmentálne, sociálne a ekonomicky vysoko kvalitné štatistiky a indikátory. Absencia položky "State" v DPSIR (Driving forces, Pressures, State, Impacts, Responses) modeli v súčasnom monitoringu formou CCRS, ktorá zabezpečuje dáta o množstve GHG (Greenhouse gas) emisií. Odporúčania vylepšenia modelu CCRS.