Príčiny nezamestnanosti mladých ľudí a absolventov škôl v kontexte nerovnosti v prístupe na trh práce - Kolláriková, Tímea
Príčiny nezamestnanosti mladých ľudí a absolventov škôl. Pozornosť je venovaná viacerým druhom príčin, ako sú faktory procesu transformácie slovenskej ekonomiky a jeho dopad na trh práce, vplyv finančnej a hospodárskej krízy na zamestnanosť týchto osôb, bariéry v prístupe na pracovný trh prejavujúce sa ako chýbajúce zručnosti, schopnosti, či skúsenosti. Identifikovanie väzieb medzi príčinami a hlavnými druhmi nezamestnanosti je obzvlášť zvýraznené.