Development intensity of four prominent economies - Mihola, Jiří
Odlišný prístup k meraniu kvality ekonomiky v priehehu času. Na rozdiel od metódy podobnej Cobb-Douglasovej produkčnej funkcii je tento prístup založený na všeobecnejších podmienkach a nezahrňuje len situácie ekonomického rastu, ale aj poklesu a stagnácie. Umožňuje tiež rozlíšiť kompenzácie vstupných faktorov. Jedným z prínosov prístupu je jasne rozlíšenie intenzívnych a extenzívnych parametrov rastu.