Veľké daňové obnažovanie - Makarová, Xénia
Finančná správa svoju pozornosť sústreďuje na medzinárodné zdaňovanie. Zverejnila tzv. white list - zoznam zmluvných štátov. Ak krajina obchodného partnera slovenských firiem v zozname chýba, znamená to prísnejší daňový režim. Príjmy z krajín, ktoré Finančná správa nezaradila na zoznam bezproblémových štátov, budú zdaňované 35 percentami. Únikovú cestu pre platby s nezmluvnými štátmi predstavujú firemné dlhopisy emitované slovenskými podnikmi.