Determinants of the slovak enterprises profitability: quantile regression approach - Kováč, Štefan
Analýza determinantov ziskovosti slovenských podnikov kvantilovým regresným prístupom. Dáta z účtovných závierok slovenských podnikov z rokov 2001, 2006 a 2011. Krátkodobá a dlhodobá zadlženosť, pomer dlohodobých aktív ku celkovým, pomer obratu z predaja ku nákladom na predaj, región, a sektor ako hlavné faktory ziskovosti podnikov na Slovensku.