Globalizácia ako nástroj znižovania disparít v spoločnosti - Strhár, Pavol
Prehlbovanie sociálno-ekonomických nerovností je nezadržateľným fenoménom a jeho prehlbovanie naberá neustále väčšie rozmery a týka sa stále viac krajín po celom svete. V príspevku sa autor snaží priblížiť mieru sociálnej ale aj ekonomickej nerovnosti na príklade Severnej Kórei vo svetle novodobého javu, ktorý taktiež naberá rýchly a celosvetový spád – globalizácie.