Vysporiadanie daňovej povinnosti zamestnancov po skončení zdaňovacieho obdobia – daňové priznanie alebo ročné zúčtovanie (za rok 2013) - Rabatinová, Marcela, 1977-
Príjmy zo závislej činnosti sú počas zdaňovacieho obdobia (kalendárneho roka) zdaňované preddavkom na daň. Zamestnanec, ktorý v roku 2013 poberal iba príjmy zo závislej činnosti zo zdrojov na území SR, si môže zvoliť jeden z dvoch možných spôsobov vysporiadania svojej daňovej povinnosti.