Rok 2013 - rekordy v návštevnosti a príjmoch
Domáci turisti tvoria 60 percent klientely. Celkovo prišlo vlani na Slovensko viac ako 1,6 milióna turistov zo zahraničia, čo predstavuje medziročný rast o 9,3 percenta a prejavilo sa to aj v príjmoch štátneho rozpočtu, dosiahli takmer 2 mld. eur, čo predstavuje medziročný rast o takmer 8 percent. Domáca klientela však stále drží toto odvetvie v pluse.