Zavádění CIM do evropské energetiky - Svoboda, Petr
CIM ( Common Information Model) ako informačný model popisujúci elektrizačnú sústavu, jej topografiu, fyzické prvky (generátory, spínače..) ale aj meranie, dohody a plánovanie.