Pripravované zmeny expropriačnej legislatívy v Slovenskej republike - Veterníková, Mária, 1964-
Vyvlastnenie je legálny, ale krajný spôsob získania vlastníckeho práva. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR pripravilo návrh zákona o vyvlastnení pozemkov a stavieb a o zmene niektorých zákonov s cieľom vytvoriť jednotnú právnu úpravu vyvlastnenia v osobitnom zákone.