Zmeny v českom práve týkajúce sa problematiky náhrady škody - Bernátová, Liana
Nový český Občiansky zákonník a obchodnoprávne vzťahy. Deliktuálne záväzkové právo. Pojem škoda. Predchádzanie hroziacim škodám - prevencia. Spôsob a rozsah náhrady škody. Premlčanie práva na náhradu škody. Niektoré osobitné prípady zodpovednosti za škodu. Porovnanie s navrhovanou zmenou v SR.