Při nepochopení může být sociální pracovník pro školu velmi nebezpečný cizinec - Baláž, Roman
Na otázky zavedenia sociálnej práce v prostredí školy odpovedá Marek Lauermann, koordinátor konceptu komunitných škôl a propagátor integrácie sociálnej práce na školách.