Prídavok na dieťa a daňový bonus v roku 2014 - Matlovičová, Iveta
Dňa 1. 2. 2014 nadobudla účinnosť veľká novela č. 433/2013 Z. z., ktorou sa mení a dopĺňa zákon č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v z. n. p. . Po novom sa definuje pojem oprávnená osoba, nezaopatrené dieťa a sústavná príprava na povolanie. Nakoľko na posudzovanie nároku na daňový bonus má priamy vplyv skutočnosť, či dieťa daňovníka spĺňa podmienku tzv. nezaopatrenosti, ktorá je definovaná v zákone o prídavku na dieťa, schválené zmeny majú dopad aj na úpravu podmienok na uplatňovanie nároku na daňový bonus.