Personálne náklady bánk v Slovenskej a Českej republike - Grmanová, Eva
Banky patria medzi inštitúcie s kvalitným systémom motivovania a odmeňovania zamestnancov. Mzdy v bankách sú nad priemerom miezd v národnom hospodárstve. Analýza mzdovej politiky bánk,personálnych nákladov bánk vyjadrených na jedného zamestnanca v Slovenskej republike a v Českej republike. Porovnanie nákladov na zamestnanca slovenských bánk a nákladov na zamestnanca českých bánk. Vzťah medzi personálnymi nákladmi, počtom zamestnancov a ziskovosťou bánk na spoločnom slovenskom a českom trhu. Ziskovosť bánk je vyjadrená podielom čistého zisku bánk a aktív. Údaje sú spracované z výročných správ bánk za rok 2011.