Sociálne aspekty investovania do ľudského kapitálu - Krajňáková, Emília
Vzťah ľudského kapitálu a výkonnosti ekonomiky, vymedzenie kľúčových pojmov ľudského kapitálu, prehľad o výskumoch týkajúcich sa ľudského kapitálu a stručné priblíženíe histórie konceptu ľudského kapitálu. Národný ľudský kapitál krajiny je hlavným faktorom ekonomického rastu a základom konkurencischopnosti krajiny v globálnej ekonomike. Vyčlenenie charakteristických rysov „novej ekonomiky“ a revolučné zmeny v hospodárskom rozvoji, ktoré jej vznik ovplyvnili. Názory niekoľkých významných bádateľov, ktorí definujú podstatu novej ekonomiky s dôrazom na výstižnú charakteristiku ekonomiky tretej vlny A.a H. Tofflerovcov.